This website uses cookies. By continuing to browse, you accept the use of cookies.
  • +34 932087108
Stel uw reservering samen
Hotel kiezen
Vlucht + Hotel
Aankomst
Vertrek
Aantal kamers
*Kinderen van 2 tot 11 jaar
Mijn reservering
Selecteer aankomstdatum Selecteer vertrekdatum
Corporate
Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voor de telefonische afhandeling van gelijk welke stappen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 902 93 24 24.

Klik hier voor meer informatie over de aanbiedingen Vlucht + Hotel.
Kies uw reisbestemming
Exe Ágora Cáceres
Calle Parras, 25 Cáceres 10004 Spanje
Exe Ágora Cáceres
Laagste prijs garantie

Toerisme

Cáceres is een goed bewaarde, middeleeuwse schat die wordt gekenmerkt door een wirwar van kasseistraatjes, statige pleinen en indrukwekkende torens met ooievaarsnesten. De stad is hipper dan ooit en doormaakt een culturele bloei, maar behoudt haar middeleeuwse karakter en nodigt je uit op een reis door de tijd. Cáceres werd in 2015 uitgeroepen tot Spaanse hoofdstad van de Gastronomie waardoor het culinaire panorama een volledige metamorfose heeft ondergaan zonder de authentieke smaken uit het oog te verliezen.

Surf naar de website van het gemeentehuis van Cáceres voor een overzicht van de geplande activiteiten en de nodige informatie voor de planning van je trip.
GASTRONOMIE
De plaatselijke gastronomie berust op verfijnde smaken die de regionale tradities alle eer aandoen. De Torta del Casar, het paprikapoeder van la Vera en de kersen uit de Jerte-vallei zijn ware delicatessen en de perfecte reissouvenirs.

De stad zet in op vernieuwing maar houdt haar verleden in ere. Uit deze fusie is een gastronomisch aanbod ontstaan dat niemand mag missen. Reserveer dus zeker een plaatsje in één van de vele kwaliteitsrestaurants van de stad. Cáceres biedt je de mogelijkheid om zijn smaken langzaamaan en in kleine porties te ontdekken... tapa per tapa. Vanaf het plein Plaza Mayor kun je een route volgen die je langs verschillende bars en restaurants voert waar je drankje samen met een klein hapje wordt geserveerd.

DE OUDE STAD
In het oude stadscentrum is het historische patrimonium van de stad geconcentreerd. Het werd in 1986 door de Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed en omvat tal van middeleeuwse en renaissancistische gebouwen. We raden je aan om een wandelingetje door de straten te maken en met volle teugen van de statige pleinen te genieten. Je mag de stad niet verlaten zonder een bezoekje te brengen aan het Palacio de la Diputación Provincial, de tentoonstellingsruimte in de weergang van Santa Ana en het museum van Cáceres op het plein Plaza de las Veletas. Onder de kerk van San Jorge en het archeologisch museum kun je enkele perfect bewaarde aljibes bewonderen. Ze zijn een bezoekje meer dan waard!

CULTUUR EN FESTIVALS
De culturele agenda van Cáceres omvat tal van muziek-, theater- en dansactiviteiten, en enkele internationaal befaamde festivals. Tijdens het festival WOMAD, World of Music, Arts and Dance, reiken verschillende culturen van over de hele wereld elkaar de hand. Je kunt er terecht voor gratis workshops en concerten. Cinefielen komen aan hun trekken tijdens het benefietfilmfestival ‘Festival Solidario de Cine Español de Cáceres’ dat een overzicht geeft van de beste, nationale producties. Op de dag van Sint-Joris wordt de verovering van Cáceres door Alfonso IX gevierd. Deze viering gaat gepaard van vuurwerk en een uitgebreid activiteitenprogramma.

NATUUR
De omgeving van Cáceres leent zich uitstekend voor ontdekkingstochten door verrassende, authentieke natuurlandschappen. In de lente wordt de Jerte-vallei bedekt door een tapijt van kersenbloesems... een niet te missen natuurfenomeen! Aangezien de provincie de streek met het meeste zoete water van Spanje is, kun je er ook terecht voor tal van buitensporten. Dierenliefhebbers kunnen in het Natuurpark Monfragüe de autochtone zwarte ooievaar, vale gier en aasgier spotten, en van de natuurlijke rijkdom van het adembenemende landschap genieten.

Heb je hulp nodig?Van maandag tot vrijdag van 09.00 u. tot 19.00 u.